Ofte stilte spørsmål (FAQ)

Har du spørsmål knyttet til tjenesten Qnippsit? Her har vi listet opp nyttig informasjon, ta kontakt med oss hvis du ikke finner svaret i punktene under.

1. Hvordan registrerer jeg meg?

Last ned appen – og registrer deg med din personalia og instagram info. For at vi skal kunne verifisere at du har minimum 400 følgere må din Instagram-profil være åpen, ikke privat. Er den privat vil du heller ikke ha mulighet til å gjøre oppdrag og dermed ikke tjene penger.

2. Hva er Social Security Number og hvorfor må jeg oppgi dette?

Social security number er ditt fødselsnummer (11 siffer). Årsaken til at vi ber om dette er for at Cool Company kan hente ut ditt skattekort/frikort når du skal få betalt. Dette for å tilfredstille krav og lover fra myndighetene.

3. Jeg får «check registration data» error, hva er dette?

Dette er en error som betyr at du har en privat instagram-profil og at vi ikke klarer å se hvor mange følgere du har. Viktig at profilen din er åpen hvis du vil bruke Qnippsit.

4. Hvorfor oppgi bank account number?

Bank account number eller bankkontonummer er av den enkel grunn at vi skal betale dere og at vi må vite hvilken konto pengene skal sendes til.

5. Jeg har vervet mine venner, men jeg har ikke fått penger for dette, hvorfor ikke?

For at verve-premien skal legges inn i din saldo, må de personene du har vervet gjøre et oppdrag og få oppdraget godkjent. På den måten unngår vi vervinger som medfølger inaktive brukere.

6. Når får jeg oppdrag?

Qnippsit er fortsatt i tidlig fase etter lansering og vårt salgsteam jobber på spreng med å hente flere oppdrag til våre brukere. Vi ber derfor om litt tålmodighet nå i startfasen, så vil oppdragene komme.

7. Jeg får ikke tatt ut de 100,- NOK som står i saldo, hvorfor ikke?

For å kunne ta ut penger fra Qnippsit Wallet, må du ha minimum 200,- NOK. Dette grunnet at småbeløpsuttak ikke støttes av Cool Company. (selskapet som behandler utbetalinger)

8. Hvor lang tid tar det fra jeg trykker «payout» til jeg får pengene?

Første gang hvert år, når du tar ut penger vil det ta litt lenger tid. Dette grunnet at Cool Company manuelt må hente ut ditt skattekort/frikort. Etter første utbetaling tar det KUN 1 virkedag.

9. Hva er «update» knappen på profil siden?

Update-knappen benyttes til å oppdatere ditt følger-antall. Dette slik at du kan bli sølv- eller gull-qnippser på et senere tidspunkt hvis du når kravene for dette.

10. Hva er kravene for å bli sølv- eller gull-qnippser?

For å bli sølv-qnippser må du ha 900 følgere eller mer. Gull-qnippser har et minimumskrav på 2000 følgere.

11. Kan jeg kjøpe følgere for å oppgradere min Qnippsit-profil?

NEI. Vi har et system som sjekker dine følgere mot roboter eller uekte profiler og hvis det viser seg at en Qnippser har dette, vil vedkommende bli blokkert frem til personen har fikset opp i sine følgere. Dette er veldig viktig for oss, slik at annonsørene som legger inn oppdrag, IKKE betaler for uekte seere/følgere.

12. Mitt bilde ble ikke godkjent (disapproved), hvorfor?

For at du skal få godkjent oppdragsbildene dine, er det veldig viktig at du følger de kravene som er spesifisert i oppdragsteksten. Alle bildene blir kontrollert manuelt og bilder som ikke er i henhold til kravene, blir ikke godkjent. Du vil få en “second chance”, så bruk den godt.

13. Hvordan sletter jeg min bruker?`

Hvis du ønsker å slette din bruker hos oss, kontakt kundeservice på post@qnippsit.com.